voor wie?

VOOR WIE IS HAPTOTHERAPIE ZINVOL?




  • als je het gevoel hebt lichamelijk of emotioneel vastgelopen te zijn 
  • als je je in een overgangsfase of een moeilijk moment in je leven bevindt
  • als je niet goed meer weet wat je wil en wat je voelt
  • als je lijdt aan psychosomatische klachten (pijnklachten, hoofdpijn, migraine, rugpijn, hyperventilatie, vermoeidheidsklachten, slapeloosheid)


burn-out en depressie


Haptonomie kan je helpen om de geestelijke en lichamelijke klachten die veroorzaakt worden door overbelasting te verhelpen. Slaap je slecht, heb je last van stress of hoofdpijn, voel je je overspannen of zit je in een burn-out?

Ook als gevoelens van somberheid overheersen of als je met een depressie te kampen hebt, kan haptonomie je helpen.

hooggevoeligheid

en angsten


Haptonomie kan erg weldadig zijn voor hooggevoelige personen (HSP), voor mensen die makkelijk overprikkeld raken. We kunnen ook dieper ingaan op je gevoelens van angst of faalangst.


haptonomie

relatieproblemen


Mensen die problemen ervaren met nabijheid en intimiteit in hun relaties kunnen geholpen zijn met haptotherapie. Dit kan gaan van relatieproblemen op het werk tot alle soorten relaties in de privésfeer.


traumaverwerking en rouwverwerking


Haptonomie kan ook helpen bij de verwerking van een ongeval of ziekte, misbruik of mishandeling, bij de aanvaarding van een ziekte of handicap en bij de verwerking van een verlies.


minderwaardigheids-gevoel


Mensen met een negatief zelfbeeld of een minderwaardigheidscomplex kunnen veel baat hebben bij het herontdekken van wie ze echt zijn.

Ook assertiviteitsproblemen kunnen verbeteren door een haptonomische begeleiding.


De begeleiding is niet geschikt voor mensen met een psychiatrische problematiek, tenzij in co-therapie met een andere daartoe bevoegde hulpverlener.