zwangerschapsbegeleiding

HAPTONOMISCHE ZWANGERSCHAPSBEGELEIDING


Ieder mens wil zich graag geliefd en geborgen voelen. Aanraken speelt daarbij een belangrijke rol. Ook een ongeboren kind in de buik van de moeder reageert op aanrakingen.


Als de baby ongeveer 20 weken is, kan de vader/partner de baby al voelen bewegen door zijn hand liefdevol op de buik van de moeder te leggen. Dit geeft voor de baby een gevoel van veiligheid. De baby zal zich aan die hand toevertrouwen en zich er in nestelen.


Via prenatale haptonomie kan al van voor de geboorte een basis gelegd worden voor een gevoelsmatige band met je kindje. Het is het begin van het hechtingsproces. De baby gaat zich welkom voelen.

ZWANGERSCHAP EN GEBOORTEDe begeleiding versterkt dus de gevoelsmatige band en richt zich ook op de aandacht voor het leren voelen en het vertrouwen op je eigen krachten en mogelijkheden. Je krijgt bovendien een aantal praktische tips mee voor de zwangerschap en de bevalling.


  • Je leert je kindje te dragen in het midden van je buik, en je leert te vertrouwen op je eigen kracht en intuïtie.
  • Als partner leer je ervaren hoe je er kan zijn voor vrouw en kind. Hoe je het comfort van je vrouw kan verhogen en haar tegemoetkomen in het dragen van jullie kind. Tegelijk bouw je al een band op met je ongeboren kindje, je maakt zelfs echt contact. 
  • We helpen jullie voorbereiden op de geboorte: ontspannen, omgaan met pijn, weeën opvangen.
  • Jullie krijgen enkele nuttige oefeningen rond het steunend dragen van je kind na de geboorte.


Dit is geen standaard zwangerschapsbegeleiding. De begeleiding wordt afgestemd op jullie als koppel en op jullie relatie die tijdens deze periode sterk kan veranderen en aan diepte kan winnen. Jullie zullen ook leren omgaan met deze veranderingen.


PRAKTISCH


De begeleiding start als jullie kindje zich laat voelen (ongeveer op 20 weken).

Er zijn een vijftal sessies voor de geboorte en één of meerdere sessies na de geboorte.